lundi 28 janvier 2013

Hamburger classique



Pour 1 hamburger : 

-          150 gr de Bœuf haché (5% MG)
-          1 Pain américain grand
-          3 tranches de Cheddar prédécoupé (carré Président pour moi)
-          1 oignon
-          2 Pommes de terre moyennes
-          ½ Tomate
-          3 Feuilles de laitue
-          Mayo
-          Ketchup


Préparation :

 Hachez les ¾ de l’oignon et mettez dans une poêle avec du beurre fondu et les patates coupées en morceaux. Laissez cuire à feu doux pendant environ ½ heure et réservez.

Dans un four à 140°, placez sur une feuille de papier alu les tranches de pain avec une tranche de cheddar par pain et la troisième divisée en 2 et répartie. Sur un pain disposez le quart d’oignon restant et 3 tranches de tomates sur l’autre. Laissez fondre ¼ d’heure : il ne faut pas que le pain durcisse.

Réutilisez la poêle des patates et sans rajoutez de graisse faites cuire la viande hachée dont vous aurez préalablement formé un steak. Ajoutez au pain ; mettre 2 Cc de mayonnaise dessus puis les feuilles de salade, une Cc de ketchup et l’autre pain. Enfermez le sandwich dans l’alu et laissez au four 10 minutes. Servir avec les patates chaudes et les sauces de votre choix.




English version / Homemade hamburger “fresh and low fat”

Ingredients (per unit) :

-          150 gr of beef burger (5 % greasy)
-          1 Hamburger bread
-          2 Sliced cheese (cheddar or gruyere)
-          An onion
-          2 Potatoes
-          ½ Tomato
-          3 leaves of salad
-          Mayonnaise
-          Ketchup

Instructions:

Chop an onion, peel and slice up potatoes, brown both with 2 soup spoons of butter in a big hollow grill pan for 30 minutes on middle heat, stirring often. Less greasy than French fries (which are not French but Belgium actually, I never understood why American always call it French fries, it’s like “French toast” I do not understand…), cooked combining butter and onion give a good aroma to potatoes. Preheat your oven at 280 F (140°C), place divided hamburger bread with a slice of cheese each and the rest of onion on a first one and sliced tomato on the other one. Leave bake approximately 10 minutes. While, reuse the frying pan to grill beef burger. Do not add any grease to cook, if your pan is enough heat it won’t to stick to the pan. Put beef on the hamburger bread, spread a teaspoon of mayonnaise on it, add leaves of salad with a bit of ketchup on the top; then put the second part the bread. Wrap this hamburger into a silver foil and put back in the oven for 5 minutes. Serve with warmed potatoes. 


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